Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Programma­secretaris Groene en Gezonde Stad

.

Opdrachtgever Gemeente Almere
Specialisatie Programmasecretaris
Adviseur Alice Vogel

Programma­secretaris Groene en Gezonde Stad

De transitie naar een duurzame maatschappij brengt complexe vraagstukken met zich mee. Hoe bewegen we van abstracte doelen naar concrete maatregelen die de beoogde transitie realiseren? Gemeenten hebben hierin een belangrijke regierol: zij kunnen zowel beleid vaststellen, als uitvoeren. De gemeente Almere heeft een duurzaamheidsagenda vastgesteld met een brede inzet. Niet alleen duurzame dingen doen, maar ook ‘de dingen duurzaam doen’. Een transitie die in alle afdelingen van de gemeente plaats moet vinden. Om dat te bereiken, is een programma van tientallen projecten opgezet onder de noemer Groene en Gezonde Stad.

Als programmasecretaris Groene en Gezonde Stad is Alice de rechterhand van de programmamanager. Zij brengt structuur in het programma, schakelt met de projectleiders en coördineert overleggen, afspraken en financiën. Ook denkt ze actief mee over hoe om te gaan met de uitdagingen die het programma moet trotseren, bijvoorbeeld door projectleiders die tegen dezelfde knelpunten aan lopen met elkaar in gesprek te brengen. Dit alles om in een goed draaiend programma te groeien naar een duurzaam Almere.

"Als programmasecretaris breng ik structuur in het programma, schakel met de projectleiders en coördineer overleggen, afspraken en financiën. Ook denk ik actief mee over hoe om te gaan met de uitdagingen die het programma moet trotseren."

Alice Vogel - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Geef je interesse op, dan krijg je alleen het nieuws dat voor jou relevant is.

* indicates required
Nieuwsbrieven