Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Programma­secretaris Transitieteam IT-cluster Parnassia Groep

Opdrachtgever Parnassia Groep
Specialisatie Project- en programmamanagement
Focusgebied Zorg & Gezondheid

Programma­secretaris Transitieteam IT-cluster Parnassia Groep

Het goed organiseren van de geestelijke gezondheidszorg wordt een steeds grotere uitdaging

De lange wachtlijsten, hoge werkdruk van behandelaars en het personeelstekort vragen om een andere organisatie van de GGZ-zorg in Nederland. In 2017 zijn GGZ-organisaties Antes en Parnassia Groep gefuseerd. Door samen één organisatie te vormen, worden kennis, expertise en bedrijfsvoering gebundeld. Op deze manier kunnen meer kinderen, (jong)volwassenen en ouderen met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en/of een verslaving worden geholpen.

Het programma ‘2gether’ werkt aan een merkbaar betere zorg door intuïtieve IT-oplossingen

Het IT-cluster van Parnassia Groep wil intuïtieve IT-oplossingen ontwikkelen en leveren die leiden tot merkbaar betere zorg tegen marktconforme prijzen. De fusie van de IT-teams van Antes en Parnassia Groep resulteert in een andere inrichting van organisatie, processen en functies. De nieuwe inrichting wordt uitgewerkt en geïmplementeerd binnen het transitieprogramma ‘2gether’.

Binnen het programma ‘2gether’ wordt gewerkt aan twee Parnassia Groep-speerpunten: een gezond, positief en uitdagend werkklimaat en dienstverlening die eerder en dichterbij is. Concreet houdt dit onder andere in dat de verschillende diensten en processen in kaart worden gebracht, rollen en competenties duidelijk worden beschreven, er gewerkt wordt aan teambuilding in de nieuwe teams en nieuwe overlegstructuren worden geïntroduceerd.

OchtendMensen biedt een ondersteunende rol bij het ‘2gether’-programma

OchtendMensen-adviseur Annet Zevenbergen helpt als programmasecretaris bij het aanjagen, uitvoeren en verantwoorden van de programmadoelen. Ze houdt zich onder andere bezig met het meedenken over het ontwikkelen van een gezond en uitdagend werkklimaat binnen het IT-cluster. Een hele leerzame en dynamische omgeving om in te werken!

Meer over digitalisering in de zorg lees je op de themapagina op onze website. En wij vertellen je graag wat OchtendMensen nog meer doet in de Zorg & Gezondheid.

"Binnen deze opdracht leer ik veel over organisatieontwikkeling en verandermanagement. Erg interessant om een kijkje in de keuken te krijgen en een bijdrage te kunnen leveren aan betere zorg."

Annet Zevenbergen - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven