Menu

# Project - Ruimte & Leefomgeving

Projectcoördinator Natuurmonumenten

Opdrachtgever Natuurmonumenten
Rol Projectmanager
Thema Ruimte & Leefomgeving
Adviseur Thijs Hofman
Projectcoördinator Natuurmonumenten

Nederlandse landschap onder druk 

Onder invloed van de gevolgen van klimaatverandering en de uitstoot van stikstof staat het Nederlandse landschap onder druk. Het behouden van onze Nederlandse natuurgebieden vormt daardoor een serieuze uitdaging. Natuurmonumenten beheert meer dan 100.000 hectare Nederlands landschap van De Krang in Limburg tot aan het Hoge Land in Groningen. 
De ambities vanuit zowel het rijk als de provincie zijn hoog en het aantal subsidieregelingen neemt toe. Het groeiend aantal in te regelen projecten zet de organisatie onder druk, wat vraagt om een organisatieverandering met centrale regie en duidelijke werkafspraken. Als projectcoördinator bij Natuurmonumenten draagt Thijs bij aan deze opgaves.  

“Als projectcoördinator en programmasecretaris draag ik bij aan het behouden van de Nederlandse natuurgebieden.”

Thijs Hofman

Adviseur OchtendMensen

Actie voor de Nederlandse natuur 

Thijs houdt zich bezig met de directe coördinatie van een aantal lopende projecten. Eén van die projecten heeft de bestrijding van invasieve exoten als doel: soorten die oorspronkelijk niet in Nederland thuishoren en daardoor negatieve effecten hebben op het ecosysteem. Een ander project dat Thijs coördineert, heeft als doel om de biodiversiteit op een tweehonderd hectare akkerland te vergroten. Voor deze projecten schakelt hij over de voortgang met de lokale afdelingen van Natuurmonumenten die het project uitvoeren, zorgt hij ervoor dat de doelen volgens planning worden behaald en dat de resultaten op de juiste wijze wordt teruggekoppeld aan de subsidieverlener. 

 
THO_geelweb-1
 
 
 

Projectmanagement: Communicatie is essentieel 

"Het communiceren met verschillende mensen over uiteenlopende onderwerpen is een leerzame ervaring geweest."

Eén van de dingen die de opdracht leerzaam en interessant maakt, is dat Thijs aan veel verschillende tafels mag aanschuiven en constant schakelt tussen strategische, tactische en uitvoerende lagen van de organisatie. Het communiceren met al die verschillende mensen over uiteenlopende onderwerpen is voor hem een leerzame ervaring geweest. Ook heeft Thijs bij Natuurmonumenten inhoudelijk veel geleerd over onderwerpen waar hij in zijn studie Milieuwetenschappen veel mee bezig is geweest, zoals klimaatadaptatie, ecologie en stikstof.

 

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Neem contact op met Albert Pansier, businessmanager

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Albert een berichtje en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde