Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Projectleider Ecologische voetafdruk Politie

Opdrachtgever Politie
Specialisatie Project- en programmamanagement
Adviseur Eva Louwerenburg

Projectleider Ecologische voetafdruk Politie

Toekomstbestendige organisaties zijn duurzame organisaties. Maar wat is een duurzame organisatie en hoe ga je aan de slag? Een belangrijke stap is inzicht verkrijgen in de impact van de organisatie op mens en milieu.

De ecologische voetafdruk van de politie in kaart brengen

Als projectleider Ecologische voetafdruk bij de politie zorgt OchtendMensen-adviseur Eva Louwerenburg ervoor dat de ecologische voetafdruk van de politieorganisatie (o.a. gebouwen, vervoer, ICT, faciliteiten) in kaart wordt gebracht. Gekeken wordt naar CO2-uitstoot, maar ook naar grondstoffengebruik, gevolgen voor biodiversiteit en mensenrechten.

Ontwikkelen van een strategie om het ICT bij de politie te verduurzamen

Daarnaast zit Eva in het team Duurzaam ICT, waarbij een strategie wordt ontwikkeld en uitgevoerd om het ICT bij de politie te verduurzamen. Denk daarbij aan energieverbruik van datacenters en duurzame inkoop van telefoons en laptops. Eva voert gesprekken met diverse medewerkers, doet desk research, verzamelt data en organiseert bijeenkomsten. Zo draagt zij bij aan het goed draaien van het programma rondom duurzaamheid en worden stappen gezet om de doelen te behalen!

Opdrachtgever Ingelou Sybrandij, Coördinator Duurzaamheid Politie, zegt het volgende over de inzet van van OchtendMensen-adviseur Eva:

‘Eva zorgt ervoor dat de eerste ecologische voetafdruk van de politie wordt opgesteld. Hiermee kunnen we controleren of we ons op de juiste onderdelen richten en – als het nodig is – ons duurzaamheidsprogramma aanpassen of uitbreiden. Daarnaast is Eva bezig met de verduurzaming van de ICT van de politie, door een routekaart met verduurzamingsstrategie op te stellen. Ze is zowel inhoudelijk als persoonlijk een mooie toevoeging aan ons team, met een zelfstandige werkhouding, enthousiasme, gedrevenheid en goede kwaliteit. En ze weet zich goed binnen de politie-organisatie te bewegen.’

Lees hier meer over waar OchtendMensen aan werken op energie- en duurzaamheidsgebied.

Eva zorgt ervoor dat de eerste ecologische voetafdruk van de Politie wordt opgesteld. Daarnaast is ze bezig met de verduurzaming van de ICT, door een routekaart met verduurzamingsstrategie op te stellen. Ze is zowel inhoudelijk als persoonlijk een mooie toevoeging aan ons team.

Ingelou Sybrandij - Coördinator Duurzaamheid Politie

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven