Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Project­secretaris Duurzame Mobiliteit Ministerie van I&W

Opdrachtgever Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat
Specialisatie Project- en programmamanagement

Project­secretaris Duurzame Mobiliteit Ministerie van I&W

De innovatieopgaven rond mobiliteit uit het Klimaatakkoord gebundeld tot actielijnen

OchtendMens Anouschka Rozendaal werkt als projectsecretaris aan de uitvoering van de Missie Toekomstbestendige Duurzame Mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Hierin zijn alle innovatieopgaven rond mobiliteit uit het Klimaatakkoord gebundeld tot een aantal actielijnen.

Eén lijn is bijvoorbeeld gedragsverandering, sociale structuren en transitiedynamiek (kortweg ‘sociale innovatie’). Het creëren van een duurzame economie vraagt namelijk een omslag van ‘mind’, proces en inhoud. Simpelweg het aanbieden van nieuwe technologische oplossingen of blijven werken volgens bestaande structuren is vaak niet meer voldoende voor een blijvende verandering. En dat willen we juist wél realiseren vanuit het Klimaatakkoord.

Hoe draagt OchtendMensen bij aan de realisatie van de mobiliteitsdoelen uit het Klimaatakkoord

Deze lijn valt inhoudelijk mede onder de verantwoordelijkheid van OchtendMensen-adviseur Anouschka Rozendaal, wat betekent dat ze meedenkt over het in gang zetten van acties. Daarnaast ondersteunt ze als projectsecretaris het team dat werkt aan de uitvoering van de Missie D+, valt zowel de interne als externe communicatie onder haar verantwoordelijkheid en werkt ze aan INNOvember.

Sociale innovatiekracht van de overheid

INNOvember is een maand (november) voor alle Rijksmedewerkers, waarbij de innovatiekracht van de overheid centraal staat. Een mooie gelegenheid om sociale innovatie onder de aandacht te brengen bij collega’s van de Rijksoverheid en hen te prikkelen: hoe innovatief ben jij bezig?

Anouschka: “Het mooie aan deze opdracht vind ik de combinatie tussen proces en inhoud. Ik leer iedere dag wat bij op het snijvlak van mobiliteit en duurzaamheid en vooral hoe belangrijk de sociale kant daarbij is. Mijn rol is ontzettend dynamisch en vraagt dat ik samenwerk met veel verschillende betrokkenen (zowel intern als extern). Bovenal vind ik het geweldig om mijn steentje bij te dragen aan de uitvoering van het Klimaatakkoord.”

Wil je meer weten over de opdrachten die OchtendMensen doen rondom de thema’s ‘Stad, Natuur & Mobiliteit’, dan kun je hier meer van onze projecten bekijken.

"Het mooie aan deze opdracht vind ik de combinatie tussen proces en inhoud. Ik leer iedere dag wat bij op het snijvlak van mobiliteit en duurzaamheid en vooral hoe belangrijk de sociale kant daarbij is."

Anouschka Rozendaal - Adviseur OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven