Menu

Solliciteren

Ben jij nieuwsgierig? Niet bang om initiatief te nemen? Word jij blij van het uitpluizen van organisaties en processen? Zit je boordevol energie en heb je de drive om samen maximale impact te maken voor organisaties die bijdragen aan een betere wereld? Solliciteer dan nu!

Solliciteren

Leuk dat je ons wilt komen versterken! Je kunt je sollicitatie versturen door het formulier onderaan deze pagina in te vullen.

Ons sollicitatie- en selectieproces bevat verschillende stappen die hieronder zijn beschreven. Onze eerstvolgende sollicitatieronde start op vrijdag 26 april met een kennismaking bij ons op kantoor met managers en adviseurs. De eerstvolgende sollicitatiedeadline is dinsdag 7 mei om 12:00 uur. Hierna zijn de speeddates op 14 en 16 mei en tot slot de assessments bij ons op kantoor op 28 en 29 mei.


Zo werkt het

Inhousedag

Maak kennis met ons tijdens de inhousedag! Voordat je solliciteert, willen we dat je eerst deelneemt aan onze inhousedag. We vertellen je tijdens deze inhousedag graag meer over OchtendMensen en beantwoorden jouw vragen.

Aanmelden voor de inhousedag

Solliciteren

Vul ons sollicitatieformulier in en voeg jouw CV en een persoonlijke videoboodschap toe.

Solliciteren

Speeddates

Als je door de eerste selectie komt, nodigen we je uit voor een digitale speeddate. Eerst maak je een persoonlijkheidstest en vervolgens heb je de speeddate waarin je met onze adviseurs en het management team spreekt.

Capaciteitentest

Door naar de volgende stap? Gefeliciteerd! Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een (online) capaciteitentest.

Assessments

Capaciteitentest gehaald? Dan ga je door naar de laatste stap. Dat is een assessment van een halve dag bij ons op kantoor. Je hoort binnen twee dagen of je bent aangenomen!

Goedemorgen! Je bent een OchtendMens!

Onderdeel van TwynstraGudde