Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Junior opdrachtgevers Asset Management Schiphol

.

Opdrachtgever Royal Schiphol Group
Specialisatie Project- en programmamanagement
Adviseur Lotte Gerritsen

Junior opdrachtgevers Asset Management Schiphol

Schiphol toekomstbestendig en betrouwbaar houden

Luchthaven Schiphol vervoert jaarlijks rond de 80 miljoen passagiers en handelt rond de 500.000 vluchten af. Daarvoor heeft ze betrouwbare assets en beschikbare capaciteit nodig . De afdeling Asset Management is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van deze assets. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe vliegtuig-opstapplaatsen, security filters die voldoen aan wet- en regelgeving, of onderhoud aan de rolpaden of het bagagesysteem.

Continu zoeken naar oplossingen en belangen afwegen

OchtendMensen Marlies Pol en Lotte Gerritsen werken als junior opdrachtgevers op de afdeling Asset Management. Daar ondersteunen zij de senior opdrachtgevers en zijn ze mede verantwoordelijk voor de besluitvorming rondom grote projecten. Zij houden zich onder andere bezig met de herinrichting van een terminal en de renovatie van een oud directiegebouw. Als junior opdrachtgevers monitoren zij de voortgang van het project, bereiden ze besluitvorming voor en houden ze overzicht over een complex stakeholderveld.

Op Schiphol gebeurt veel op een relatief klein oppervlak, waardoor de kans groot is dat een project overlapt met andere projecten of dat de operatie die 24/7 doordraait moet worden stilgelegd voor de uitvoering van een project. Hierdoor moet continu worden gezocht naar oplossingen en moeten verschillende belangen worden afgewogen. Dit maakt werken op Schiphol zo uniek en interessant

Herinrichting Terminal 1

Lotte werkt aan het project Herinrichting Terminal 1, oftewel de verbouwing van Vertrekhal 1 en Lounge 1. Met de vernieuwing van dit gedeelte van Schiphol wordt de luchthaven toekomstbestendig gemaakt en het reisproces voor de passagier nog comfortabeler. Zo wordt in Vertrekhal 1 een tussenverdieping gebouwd met 21 nieuwe security lanes voor meer ruimte voor security, check-in en wachtgebieden. Ook komt er een directe route voor passagiers met enkel handbagage. Lotte is verantwoordelijk voor het voorbereiden van besluitvorming en is secretaris van de Project Board: het besturingsorgaan van het project. Ook houdt zij zich met het opdrachtgeversteam bezig met stakeholdermanagement, raakvlakken met andere projecten en risicomanagement voor het project. De verbouwingen in Terminal 1 vinden plaats terwijl de operatie doorgaat, raken veel verschillende belangen en zijn kostbaar: dat maakt het een boeiend krachtenveld.

Lotte Gerritsen: “Het is interessant te zien hoe zo’n groot project bestuurd wordt en hoe op hoog niveau beslissingen worden genomen. Niet vanuit het eigen belang, maar vanuit een gedeeld groter belang van Schiphol als luchthaven.”

Wil je meer weten over de opdrachten die OchtendMensen doen rondom de thema’s ‘Stad, Natuur & Mobiliteit’, dan kun je hier meer van onze projecten bekijken.

"Als junior opdrachtgevers monitoren wij de voortgang van een project, bereiden we besluitvorming voor en houden we overzicht over een complex stakeholderveld."

Lotte Gerritsen en Marlies Pol - Adviseurs OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven