Menu

# Project - Bestuur & Samenleving

Programmasecretaris House of Impact en projectleider De Uitwisseling

Opdrachtgever TwynstraGudde
Rol Projectmanager
Rol Secretaris
Thema Bestuur & Samenleving
Adviseur Anne-Marij Lock
Programmasecretaris House of Impact en projectleider De Uitwisseling

TwynstraGudde zet via het programma House of Impact in op haar ambities voor een krachtiger MVO-beleid. OchtendMensen adviseur Anne-Marij is programmasecretaris en projectleider van één van de programmalijnen: De Uitwisseling. Deze veelzijdige en uitdagende rol vraagt structuur, veel afstemming, meedenken op verschillende niveaus, flexibiliteit en ziet toe op verschillende competenties: veranderkunde en project- programma- en omgevingsmanagement.

Maatschappelijke waarde toevoegen met House of Impact

TwynstraGudde heeft in haar strategisch plan de ambitie geformuleerd om in te zetten op sociale, ecologische en economische waarden. Met het programma House of Impact wordt hier invulling aan gegeven. House of Impact bestaat uit vier verschillende pijlers: Diversiteit & Inclusie, Betekenisvol Adviseren, Duurzaamheid en De Uitwisseling. Elke pijler heeft een eigen projectteam dat bestaat uit medewerkers van TwynstraGudde. OchtendMensen is onderdeel van TwynstraGudde, deze opdracht biedt daarom een mooie kans voor OchtendMensen adviseur Anne-Marij om te werken in een dynamische omgeving en tegelijkertijd te leren van en met de kennis en kunde van TwynstraGudde collega’s.

Spin in het web

Als programmasecretaris is Anne-Marij de rechterhand van de programmamanager, zowel op inhoud als proces. Anne-Marij werkt intensief samen met de projectleiders en het programmabureau. Ook maakt ze de vertaalslag van het programma naar verschillende stakeholders binnen de organisatie, zoals directie, adviesgroepen en de staande organisatie. Anne-Marij is een echte “spin in het web”: zij zorgt voor overzicht, verbinding en vooruitgang.

Deze rol is niet in beton gegoten en biedt veel ruimte voor eigen invulling – dat blijkt onder andere uit het gegeven dat Anne-Marij projectleider is geworden van De Uitwisseling. Deze pijler ziet toe op pro bono werk en maatschappelijke projecten. Als projectleider is Anne-Marij verantwoordelijk voor het bedenken, opzetten en coördineren van TwynstraGudde brede pro bono trajecten. Ook is Anne-Marij contactpersoon van onze partners op het gebied van pro bono werk (Refugee Talent Hub, De Nederlandse Uitdaging) en neemt zij deel aan het bestuur van De Amersfoortse Uitdaging.

Een veelzijdige rol

De rol van Anne-Marij is veelzijdig en uitdagend. Anne-Marij denkt op verschillende niveaus mee, zorgt dat de programmalijnen op elkaar aansluiten en dat de juiste mensen zijn aangehaakt. Dit vraagt om flexibiliteit, gestructureerde planning, keuzes maken en afstemming. Deze opdracht raakt aan veel competenties die terug te zien zijn in het opleidingstraject van OchtendMensen: veranderkunde en project-, programma- en omgevingsmanagement.

Ik krijg veel ruimte binnen House of Impact – die vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik enorm veel over mijzelf heb kunnen leren, met als zichtbaar resultaat een groei in skills en verantwoordelijkheden.

Anne-Marij Lock

Adviseur OchtendMensen

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Neem contact op met Mark Leemans - Directeur OchtendMensen

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Mark een bericht en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde