Menu

# Project - Onderwijs

Projectmedewerker Nazorg ‘Your Move’ ROC Zadkine

Opdrachtgever ROC Zadkine
Rol Secretaris
Thema Onderwijs
Adviseur Romi Verschoor
Projectmedewerker Nazorg ‘Your Move’ ROC Zadkine

Nazorg mbo bij overstap naar werk of vervolgopleiding

Zadkine is een opleider voor middelbaar beroepsonderwijs in Rotterdam. Deze opleider wil bijdragen aan het geluk van haar ruim 17.000 studenten, door hen de grootste kans op succes te bieden bij hun vervolgstap naar een baan of vervolgopleiding. Ze bieden ruim 200 mbo-opleidingen, verdeeld over twaalf colleges.  

Begin 2021 zijn er vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) maatregelen getroffen om jeugdwerkloosheid als gevolg van de coronacrisis tegen te gaan. Zadkine heeft toen aanspraak gemaakt op een subsidie voor het bieden van extra begeleiding aan studenten in het laatste studiejaar en nazorg aan gediplomeerden. Extra begeleiding en nazorg zijn echter ook los van de coronacrisis waardevolle instrumenten om jongeren met een moeilijke start op de arbeidsmarkt te helpen bij de overstap naar een vervolgopleiding of werk. Daarom wordt momenteel verkend hoe deze activiteiten kunnen worden verankerd in de Wet educatie en beroepsonderwijs. Aangezien dit niet van de ene op andere dag gerealiseerd is, maken mbo-scholen aanspraak op de subsidie ‘Nazorg mbo 2022-2024’.  

Your Move

Vanuit deze subsidie is het ROC Zadkine gestart met het project ‘Your Move’. In dit project biedt Zadkine jongeren met een moeilijke start op de arbeidsmarkt een jaar extra ondersteuning om hen te helpen bij hun volgende stap naar werk of een vervolgopleiding. Zij bieden gratis training, coaching en workshops, onder andere gericht op het vergroten van zelfvertrouwen, leren netwerken, ontdekken welke baan bij je past en hoe je de kans dat je wordt aangenomen voor deze baan vergroot. 

De bijdrage van OchtendMensen 

Als projectmedewerker binnen 'Your Move' heeft Romi Verschoor de taak om de samenwerking op te zoeken met diverse partners, die de gediplomeerde schoolverlaters kunnen ondersteunen bij het vinden van werk en begeleiding naar een vervolgopleiding. Romi is de schakel tussen de alumni, de trainers en collega's van ROC Zadkine. Zij zoekt naar partners die goed aansluiten op de behoeften van de gediplomeerde schoolverlaters en werkt nauw samen met de communicatieafdeling om het aanbod van begeleiding en nazorg bekend te maken onder de doelgroep. Opdrachtgever Ginger Sassen van Zadkine vertelt:

We zijn erg tevreden met Romi als projectmedewerker bij Your Move. Haar proactieve houding, efficiënte werkwijze en aanstekelijke enthousiasme zijn van grote meerwaarde voor ons team. Ze brengt een frisse kijk op zaken mee, wat bijdraagt aan de vooruitgang van het project."

“De uitdaging en zelfstandigheid van deze rol, in combinatie met de herkenbare vragen van de studenten over hun vervolgstappen, maken dit project erg interessant. Ik ben enthousiast en gedreven om bij te dragen aan het bevorderen van de kansen en het welzijn van gediplomeerde schoolverlaters, zodat zij met vertrouwen hun toekomst tegemoet kunnen gaan!"

Romi Verschoor

Adviseur OchtendMensen
Wil je weten wat de bijdrage is van OchtendMensen aan het onderwijs in Nederland, lees dat verder op onze themapagina.

Gerelateerde projecten

Alle projecten

Neem contact op met Hans Verheijde, businessmanager

Benieuwd naar de impact van een OchtendMens?

Stuur Hans een berichtje en hij neemt contact met je op!

Onderdeel van TwynstraGudde