Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder
Opleidings­traject Ochtend Mensen: Creatief digitaal. Ook wat voor jou?

Opleidings­traject Ochtend Mensen: Creatief digitaal. Ook wat voor jou?

Opleidings­traject Ochtend Mensen: Creatief digitaal. Ook wat voor jou?

Leren en ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van het werken bij OchtendMensen. Naast het volgen van zogenaamde marktkringen en masterclasses, heeft OchtendMensen een uitgebreid opleidingstraject waarin je – naast je persoonlijke ontwikkeling – werkt aan je advies- en projectvaardigheden. Adviseur Fenna Reuvers,  sinds anderhalf jaar bij OchtendMensen, vertelt in deze blog meer over één van de drie kernopleidingstrajecten (GRIP) in de ‘Corona-proof’ digitale variant. Want in deze Corona-tijd blijkt dat digitaal opleiden veel mogelijkheden biedt.

GRIP is – naast Advieskunst en OpReis – één van de drie kerntrajecten die je in je driejarige periode bij OchtendMensen volgt. Het is gebaseerd op het boek GRIP van Rick Pastoor; een bestseller die niet meer valt weg te denken uit de boekenkast van menig adviseur, zo ook bij de adviseurs van OchtendMensen.

In een periode van drie tot vier maanden leer je in een intensief opleidingsprogramma de essenties van het structureren van jouw eigen werk en het aanbrengen van structuur in projecten en programma’s. Zo leer je  over traditionele (projectmatig en programmatisch werken) maar ook eigentijdse (agile en scrum) manieren van structureren. Je vindt meer structuur en stevigheid in jouzelf als persoon en je maakt zelf een groei door, en jouw opdracht groeit hierin met jou mee. Zo krijg je GRIP op jezelf en je opdracht en vergroot je jouw persoonlijke impact en effectiviteit! Een heel gaaf traject, dat ook nu in tijden van Corona gewoon doorgaat, maar dan digitaal.

Met de digitale programma’s Zoom, Teams en Miro is ons gehele GRIP-opleidingstraject opnieuw online ingericht. Van één-op-één-speedcoaching op je ontwikkelvraag, oefenen met het project- en programmacanvas, het volgen van een Q&A over werken in projecten, tot het in groepjes oefenen met een Doelen Inspanningen Netwerk (DIN), aan de slag met een simulatie van een real-life programmamanagement-case en afsluiten met Yin Yoga en meditatie. Naast leerzaam en uitdagend, ook een supertof, inspirerend en energiegevend programma! Volledig digitaal.

Het volgen van opleiding bij OchtendMensen op de digitale manier biedt, naast de belemmering van niet fysiek met elkaar zijn, echt heel veel mogelijkheden. Ik kijk uit naar de laatste tweedaagse waarin we verder aan de slag gaan met je eigen ontwikkelvraag, een real life-case op projectbeheersing volgen en dieper inzoomen op de scrum en agile manier van werken. Of dat nu digitaal of in real-life is, bij OchtendMensen halen we alles uit opleiding wat erin zit!

Ons opleidingsprogramma staat ook open voor jonge professionals die niet in dienst zijn bij OchtendMensen of TwynstraGudde. Meer informatie daarover vind je op de Academy-pagina van deze website. Ook kun je rechtstreeks contact opnemen met onze Talentmanager Antonia van Houdt-Stoel.

Als je interesse hebt in de training Programmamanagement, kijk dan eens hier: https://www.twynstragudde.nl/programmamanagement. De basistraining Programmamanagement wordt nu ook digitaal aangeboden. Hoe je online een project- of programma-start-up inricht, kun je hier vinden: https://www.twynstragudde.nl/zoeken?term=psu. Bij interesse of vragen kun je contact opnemen met onze TwynstraGudde-collega Bouke Nederhof.

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven