Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder
Academy

Jouw
ontwikkeling staat voorop!

Leren doe je bij ons nooit alleen, maar samen met collega’s. In ons driejarig opleidingstraject combineer je het werken voor diverse opdrachtgevers met reflecteren en stilstaan bij jouw ontwikkeling. Vanuit je eigen persoonlijke en professionele identiteit leer je écht impact maken.

Jouw
ontwikkeling staat voorop!

In onze Academy groei jij in jouw professionele vaardigheden, kennis en skills. Ervaren trainers en jouw persoonlijke Talentmanager begeleiden jou om de stappen te kunnen maken die jij wilt zetten. Of het nu gaat om GRIP! op je werkzaamheden in projecten en programma’s, Leren Adviseren in je droomopdracht of de zoektocht naar waar jouw ROOTS liggen. Wij zetten onze begeleiding en opleidingen in voor jouw professionele ontwikkeling en laten de opleidingen direct aansluiten op jouw werkpraktijk.

"Door het opleidingstraject van OchtendMensen heb ik geleerd om stil te staan bij de dingen die mij energie geven. Ik neem de tijd om hierop te reflecteren en weet dit vervolgens terug te laten komen in mijn dagelijkse werk. In een vertrouwde omgeving werk ik aan mijn doelen én help ik mijn collega’s bij het bereiken van hun doelen. De verschillende onderdelen uit de opleidingen dragen hier ieder op hun eigen manier weer een stukje aan bij."

Marjolein Wesselo - Adviseur OchtendMensen

123123123123278

Opleidingsaanbod

1. GRIP! (kerntraject jaar 1)

In deze opleiding ontwikkel je vaardigheden voor het structureren, organiseren en op gang brengen van beweging in organisaties en projecten. Hoe richt je een project in, pak je regie op voortgang en werk je samen in (zelfsturende) teams? Je krijgt theorie en tools aangereikt voor project- en programmamanagement om gestructureerd aan resultaten te kunnen werken. Adviseur Frederieke deelt graag haar ervaringen met GRIP!

2. Leren Adviseren (kerntraject jaar 2)

Hoe zorg jij dat jouw advies niet in de bureaula belandt, maar daadwerkelijk impact heeft? In dit traject doe je inzichten op over wat er bij het vak van een interne of externe adviseur komt kijken. Je ontdekt welke kwaliteiten en methodieken jij kan inzetten om jouw persoonlijke impact groots te laten zijn. Wil je weten hoe dit door onze adviseurs ervaren wordt? Lees hier de ervaring van adviseur Romy met Leren Adviseren.

3. ROOTS (kerntraject jaar 3)

In een persoonlijke reis onderzoek jij in dit traject waar jij vandaan komt en wat de drijfveren en overtuigingen zijn vanuit waar jij handelt. Je ontdekt waar jij persoonlijk leiderschap wilt tonen en hoe jij vanuit jouw kracht voor meer effectiviteit zorgt. Bij OchtendMensen en in jouw toekomst.

4. Leerateliers

In kleine groepen van collega’s die in dezelfde periode zijn gestart, vorm je een groep waarmee je Leerateliers volgt. In de Leerateliers zoek je samen verdieping op de onderwerpen die je aangereikt krijgt in de kerntrajecten. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. luister- en gespreksvaardigheden, acquisitiekracht en ondernemerschap, communicatiestijlen, en het bewaken van jouw grenzen en balans. Adviseur Elske vertelt je over haar bokservaringen in het Leeratelier Grenzen & Balans.

5. Masterclasses

In de Masterclasses leer je het werkveld van jouw opdrachtgevers inhoudelijk nóg beter kennen. Na een basismodule over elk van deze markten maak je in een reeks van masterclasses een verdiepingsslag op de door jou gekozen markt. Dit doe je door middel van praktijkcases, het bezoeken van organisaties en workshops door experts uit het veld.

6. Hardskills

Wij bieden je de mogelijkheid om je ‘hardskills’ via e-learning-modules individueel verder te ontwikkelen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je hebt keuze uit veel verschillende modules. Zo kun je een e-learning volgen over veelgebruikte programma’s zoals PowerPoint en Excel, maar ook over methodieken en skills zoals Lean, procesoptimalisatie en zakelijk schrijven.

7. Vrije opleidingsruimte

In je laatste jaar krijg jij ‘10 dagen’ en een budget om invulling te geven aan het bouwen van je eigen profiel en professionele ontwikkeling. Jij bepaalt hoe je deze 10 dagen invult. Denk hierbij aan extra opleiding, training, of meeloopdagen in het (vak)gebied waar jij verder in wilt. Jij kiest wat jouw volgende stap wordt.

8. Leermanagement

Tijdens je dienstverband bij OchtendMensen heb je regelmatig gesprekken met jouw Talentmanager. De Talentmanager begeleidt jou bij het behalen van jouw leerdoelen en ondersteunt en coacht jou in persoonlijke reflectie en ontwikkeling.

Onze visie op leren

In onze opleiding combineren we onze ervaring op de ontwikkeling van jonge professionals met de expertise van TwynstraGudde. Door de variatie in het opleidingstraject leer je op veel verschillende manieren kijken. Eén van de uitgangspunten van OchtendMensen is dat je vooral veel leert in het werk zelf. Daar gebeurt het! Daarnaast geloven wij in de eigenheid en talenten van mensen. In alle opleidingsonderdelen wordt daarom veel aandacht besteed aan de vraag ‘wie ben jij?’. Wij geven je in onze Academy de ruimte en verantwoordelijkheid voor wat jij leert en stimuleren jou om jezelf uit te blijven dagen.

Ook iets voor jou?

Onze Academy staat ook open voor jonge professionals uit andere organisaties. Meer weten over deze mogelijkheid? Neem dan met inhoudelijke vragen contact op met onze Talentmanager Andrea Tempelman en met praktische en organisatorische vragen met onze Opleidingscoördinator Stéphanie Luijks.

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven