Geen nood, je bent op de juiste plek.
Adviestalent is vanaf 1 november 2019 doorgegaan als OpMorgen

Verder

Hoe word je een OchtendMens?

Uit de veren!

Hé, wat fijn dat je ons gevonden hebt! Wij zijn bij OchtendMensen namelijk altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Hieronder kun je ontdekken of jij bij OchtendMensen past. Spreekt het je aan? Schrijf je dan direct in voor onze inhousedag en wie weet word jij binnenkort één van onze nieuwe junior-adviseurs!

Ben jij een OchtendMens?

Een OchtendMens is proactief, ondernemend, ambitieus, analytisch, communicatief en zelfstandig. Een OchtendMens beschikt over WO werk- en denkniveau en heeft affiniteit met de thema’s en de transities waar wij aan werken! Ieder (Ochtend)Mens is uniek. Verschillen in achtergrond, persoonlijkheid en talenten omarmen wij. Deze verschillen versterken onze organisatie en ons werk voor opdrachtgevers.

Dit is de missie van OchtendMensen

De maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen vragen nú om actie. OchtendMensen gelooft dat hier een nieuw soort leiderschap voor nodig is. Leiders die verbinden, met beide voeten in de maatschappij staan en er vol voor gaan.

Bij OchtendMensen ontwikkelen we dit leiderschap door uitdagende opdrachten te combineren met een intensief opleidings- en ontwikkeltraject. Ben jij daar klaar voor?

In de drie jaar dat je bij OchtendMensen werkt en je ontwikkelt, werk je vier dagen per week aan opdrachten bij de organisaties die voor grote maatschappelijke uitdagingen staan. De vijfde dag is gereserveerd voor ontwikkeling, opleiding en het samen runnen van OchtendMensen.

Hier staat een OchtendMens voor op!

Bij OchtendMensen werken wij aan de thema’s Onderwijs, Maatschappij & Overheid, Energie & Duurzaamheid, Zorg & Gezondheid en Stad, Natuur & Mobiliteit.

Binnen deze thema’s doen wij project- en programmamanagement, procesanalyse en optimalisatie, omgevingsmanagement, onderzoek en beleidsadvies. Dit doen wij samen met opdrachtgevers waar wij trots op zijn.

In drie jaar tijd werk je bij verschillende opdrachtgevers en vervul je verschillende rollen. Bij elke organisatie en in elke rol groei je als professional en ontdek je hoe jij leiderschap kunt tonen in de maatschappelijke uitdagingen waar we aan werken. Jouw snelle ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt doordat we jouw ervaringen koppelen aan de begeleiding en de opleiding vanuit OchtendMensen.

In het filmpje hiernaast zie je hoe de carrière van Dylhan bij OchtendMensen er tot nu toe uitziet.

Enthousiast geworden?

Kom naar onze inhousedag!

Wil je nog meer weten, lees hieronder verder...

Onze deal

Wat je bij ons gaat doen is belangrijk, maar wat je daarvoor terugkrijgt natuurlijk ook!

Drie jaar

Bij OchtendMensen volg je een intensief driejarig traject waar ontwikkeling, opleiding en interessante opdrachten in de (semi-)publieke sector bij elkaar komen. In drie jaar bouw je een indrukwekkend CV op. Daarmee kun je na je tijd bij OchtendMensen alle kanten op. Of je nou aan de slag wilt bij TwynstraGudde, bij een opdrachtgever die goed bevallen is of geheel ergens anders.

Opleiding

Bij ons volg je naast het werk een intensieve opleiding met 20 opleidingsdagen per jaar. De inhoud varieert van masterclasses over een specifiek onderwerp tot algemene adviesvaardigheden. Wil je meer weten over de opleiding? Kijk dan op onze Academy-pagina!

Ondernemen

Naast dat je werkt voor opdrachtgevers, ontwikkel je samen met ons ook het bedrijf OchtendMensen. De adviseurs en het management team zijn samen verantwoordelijk voor zaken zoals communicatie, werving, interne kennisprogramma’s en onze gezamenlijke bijeenkomsten. We werken met elkaar in een open sfeer!

Goede arbeidsvoorwaarden

 1. Beloning Naast een mooi salaris doe je bij OchtendMensen mee met de winstdeling. Als het bedrijf het goed doet, profiteer jij daar van mee!
 2. Vakantie Ons werk is leuk, maar vakantie ook! Wij bieden 28 dagen en de optie om extra dagen bij te kopen.
 3. Flexibiliteit Wij hebben – net als jij waarschijnlijk – een druk leven dat vraagt om flexibiliteit. Dat snappen wij en wij bieden dan ook zo veel mogelijk ruimte om je eigen tijd in te richten voor een goede werk-privé balans.

Maatschappelijke impact

Wij gaan voor impact. Niet alleen voor betalende opdrachtgevers, maar voor iedereen. Daarom dragen wij ons eigen steentje bij met ons maatschappelijke project.

De OchtendMensen-sfeer

Met 50 jonge collega’s zit het met sfeer bij OchtendMensen wel goed! De jaarlijkse driedaagse SummerCourse, de vrijdagen samen op kantoor met gezamenlijke lunch en vrijdagmiddagborrels en vele (sport)activiteiten zorgen voor een hoop gezelligheid!

Enthousiast geworden?

Kom naar onze inhousedag!

Wil je nog meer weten, hieronder vind je antwoord op jouw vragen:

Veelgestelde vragen

Over OchtendMensen
 • Duurt mijn tijd bij OchtendMensen altijd drie jaar?

  Ja, OchtendMensen heeft gekozen voor een traject van drie jaar, omdat dat de tijd geeft om écht te kunnen groeien in je opdrachten en veel verschillende soorten ervaring op te doen.

 • Wat betekent het dat OchtendMensen onderdeel is van TwynstraGudde?

  OchtendMensen is een onderdeel van organisatieadviesbureau TwynstraGudde. Dat betekent dat wij soms meewerken in teams van TwynstraGudde, maar meestal zelfstandig werken in onze eigen opdrachten.Daarnaast kunnen we een beroep doen op alle kennis en kunde van de adviseurs van TwynstraGudde. Wij werken ook vanuit het pand van TwynstraGudde in de Nieuwe Stad in Amersfoort. Zij voelen daardoor als collega’s die we leren kennen in de wandelgangen en kunnen benaderen op hun expertise. De junior-adviseurs van TwynstraGudde komen we ook in onze opleidingen tegen. Op onderdelen nemen zij deel aan het opleidingstraject van OchtendMensen.

 • Waar kom ik na drie jaar OchtendMensen terecht?

  Waar je na je tijd bij OchtendMensen aan de slag gaat, mag je zelf bepalen. Wij zijn er trots op dat mensen na hun ervaring bij OchtendMensen op veel verschillende plekken verder gaan met impact maken!

Over het sollicitatieproces
 • Is de inhousedag een verplicht onderdeel van het sollicitatieproces?

  Ja, we vinden het belangrijk dat je vóór je solliciteert alvast kennismaakt met OchtendMensen. Zo kunnen wij jou voorzien van alle benodigde informatie en kun jij de sfeer alvast proeven en checken of wat wij bieden past bij wat jij zoekt.

 • Hoeveel werkervaring heb je nodig om bij OchtendMensen aan de slag te gaan?

  We zijn op zoek naar WO-master-afgestudeerden die maximaal drie jaar werkervaring hebben. Hierbij is het hebben van relevante werkervaring zeker een pre. Dit kan bijvoorbeeld ook in de vorm van stages, nevenactiviteiten of een relevant afstudeeronderzoek zijn.

 • Hoe snel weet ik na mijn sollicitatie of ik een baan heb bij OchtendMensen?

  Drie weken na de sollicitatiedeadline weet je of je bij ons aan de slag kunt. Binnen twee dagen na je assessment weet je al of je bent aangenomen! Bekijk hier onze verschillende sollicitatiestappen en meld je aan voor de inhousedag om er meer over te horen.

 • Wanneer kan ik solliciteren bij OchtendMensen?

  Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s! We organiseren daarom 6 á 7 sollicitatierondes per jaar. Op de Kennismaken-pagina vind je de datums van onze inhousedagen, dat is voor ons het begin van een sollicitatieronde. De sollicitatiedeadline voor de ronde is dan anderhalve week later.

 • Staat de startdatum per ronde ook al vast?

  Nee, de startdatum bepaal je in overleg met ons als je bent aangenomen.

Nog meer vragen?
 • Heb je nog meer vragen? Neem contact met ons op.

  Mail naar werving@ochtendmensen.nl, dan neemt onze coördinator Werving & Selectie contact met je op!

Werken bij OchtendMensen

Meld je aan voor één van onze thema-nieuwsbrieven